Wij geven aan dat we bouwverbeteraars zijn.. maar hoezo dan? En welke voordelen heeft dit voor u als klant?

Binnen B-invented optimaliseren wij iedere stap van het proces. Zo ook in de communicatie tussen het model en de machine. Dit proces is zo ingericht dat de kwaliteit bewaakt wordt en de tijd goed benut wordt.

Wanneer de engineering gereed is staat alle benodigde informatie in het model. Met deze informatie kan zelf ontwikkelde software de vertaling maken naar de machines in onze fabriek. Hierdoor kunnen de B-smart funderingselementen automatisch worden geproduceerd. In de productiestraat worden de balken volledig geautomatiseerd op lengte gezaagd en de benodigde sparingen aangebracht in de kist. Op grote schermen worden de tekeningen vanuit Tekla gepresenteerd aan onze collega’s. Vanaf deze schermen wordt het product gecontroleerd dat uit de machine komt rollen.

Dit stukje automatisering hebben wij ook bij een van onze partners mogen doorvoeren. Zo wordt de wapening uit hetzelfde model geëxporteerd als dat bij de balk. Deze informatie wordt direct naar de wapeningscentrale van onze partner gestuurd. Hierdoor is het handmatig overnemen van wapening vanaf tekeningen overbodig geworden.

Wanneer de informatie naar productie is gestuurd wordt het ook gebruikt om de positie van wapeningsstaven in de balk over te nemen. Als deze informatie wordt opgevraagd zal er door middel van ledverlichting aangeduid worden op de mal van de wapeningskorven waar de wapeningsstaven moeten komen. Onze collega’s zien dus in één oogopslag waar de verschillende componenten geplaatst moeten worden. Dit zorgt voor een zorgeloos proces voor de werknemer, terwijl hierdoor tegelijkertijd de kwaliteit van de balken wordt bewaakt. Tot slot is de tekening er nog ter eindcontrole van het geheel.