Een iPad op de bouw.. In het begin waren onze collega’s op de bouwplaats sceptisch maar na enige tijd bleek hij onmisbaar!

In de keet kunnen onze collega’s op de bouw nog een blik werpen op de papieren overzichtstekening maar op de bouwplaats zijn papieren tekeningen bij ons verleden tijd. Een tijdje geleden hebben wij namelijk de hele bouwplaats voorzien van online tekeningen en modellen die door middel van telefoons en iPads te bekijken zijn.

De iPads zorgen ervoor dat onze collega’s op de bouwplaats de tekeningen altijd bij de hand hebben.  Daarbij zijn deze nieuwe digitale tekeningen bestand tegen alle weertypen. De tekeningen en modellen zijn gesynchroniseerd met de stukken die worden gemaakt op kantoor. Dit zorgt ervoor dat onze collega’s op de bouw altijd voorzien zijn van de laatste stukken. Ook de stukken van onze partners zijn op de iPad beschikbaar. Hierdoor zijn papieren tekeningen overbodig.

De vlechters op de bouwplaats hebben ook veel baat bij de online stukken. Zo kunnen zij inzoomen op wapeningsknopen. Dit zorgt voor een duidelijk overzicht waardoor kwaliteit gewaarborgd wordt.

Daarnaast heeft het gebruik van iPads ook voordelen voor de administratie. Zo zijn alle bonnen die wij van leveranciers ontvangen, vastgelegd door de iPads op de bouw. Ons doel? Een papierloze bouwplaats!