Meet our team! Met vandaag Kees Govers. Kees geeft aan snelle en makkelijke communicatie belangrijk te vinden in zijn werk als constructeur en zegt dat bij B-invented gevonden te hebben.

Is constructeur altijd al jouw droombaan geweest?

Ik denk niet dat ik altijd een droombaan heb gehad zoals andere mensen wel bijvoorbeeld piloot of architect wilden worden. Ik heb altijd de dingen gedaan die ik leuk vond. Dat begon met de profielkeuze Natuur en Techniek op de havo en daarna heb ik de opleiding Built Environment gedaan omdat ik de gebouwde omgeving wel erg interessant vond. Ik ben deze opleiding dan ook niet begonnen om constructeur te worden, maar gewoon omdat ik de weg- en waterbouw erg interessant vond. Vooral de kunstwerken zoals bruggen, tunnels, sluizen, What’s not to like?

Toen ik tijdens mijn oriënterende stage berekeningen mocht maken en op deze manier kon meewerken aan de constructie van een gebouw en zo mijn steentje bij kon dragen aan de constructie van een gebouw, wist ik dat ik constructeur wilde worden. Het is ook na die stage geweest dat ik heb bedacht om verder te studeren en na mijn HBO naar de universiteit te gaan.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Het leuke aan werken in de bouw is dat er veel disciplines samen komen om één bouwwerk te maken. Soms is dit leuk, maar soms ook minder leuk uiteraard. Iedereen denkt ook dat zijn eigen discipline de belangrijkste is (en daar doe ik aan mee!).

Hoe ben je bij B-invented terecht gekomen?

Tijdens mijn studie kende ik verschillende mensen die als werkstudent bij B-invented werkten. Via hen ben ik hier terecht gekomen.

Wat trekt je aan om bij B-invented te werken?

Het leuke aan B-invented is dat je niet alleen veel contact hebt met je collega’s maar dat je ook snel/makkelijk contact hebt met andere partijen. Ik kan me voorstellen dat dat misschien anders was geweest als ik bij een ander bedrijf was gaan werken. Daardoor heb ik denk ik in de eerste jaren een goede groei doorgemaakt en ben ik ook positief richting de toekomst.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Wellicht nog werkend bij B-invented, maar sowieso als constructeur. Mijn ambitie is altijd al geweest om een gebouw te ontwerpen wat iedereen kent, ook mensen met weinig affiniteit met de bouw.

Wat weten wij niet over jou?

Ik ben tijdens mijn middelbare school heel fanatiek geweest met carnavalswagens bouwen. Nog steeds vind ik carnaval het leukste feest van het jaar.