Meet our team! 

Het nieuwe jaar 2021 trappen we af met een interview met een van de oprichters van B-invented; Gijs Schalkwijk! Gijs vertelt wat volgens hem het grootste struikelblok is in de bouw, hoe hij zijn compagnon Joost Huijgen leerde kennen en waar hij zichzelf over 5 jaar ziet.

Had je altijd al de droom om ondernemer te worden?

Ja, ik heb wel altijd het idee gehad om zelf iets op te zetten. Al had ik niet bedacht dat ik dat direct na mijn studie zou gaan doen.

Hoe is de samenwerking met Joost ontstaan?

Joost en ik speelden in dezelfde band en volgden dezelfde studie. Voor een vak hebben we samen een businessplan geschreven en toen is het balletje gaan rollen.

Wat vind je het mooie aan je baan?

Dat je het kan inrichten naar wat jij belangrijk vindt. Als iets niet loopt zoals je wil kan je eigenlijk alleen jezelf aankijken, maar dat betekent ook dat je de invloed hebt om het aan te pakken. Daarnaast ben ik een techneut en vind ik het leuk om slimme oplossingen uit te dokteren, even diep de theorie in te duiken en dan samen met andere disciplines iets te verzinnen wat het leven weer een stuk eenvoudiger maakt.

Wat is in jouw ogen het grootste verbeterpunt waar we nu tegenaanlopen in de bouw?

De versnippering van de bouw houdt naar mijn idee snelle vooruitgang tegen. Men is zo gespecialiseerd dat integrale verbeteringen over de verschillende disciplines heen nauwelijks van de grond komen. Dit is natuurlijk ook meteen een grote kans, die steeds meer bedrijven naar mijn idee ook zien.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Uiteraard nog bij B-group (B-invented,B-happy en B-smart fundering) en ik ga ervan uit dat we dan de ontwikkeling van de afgelopen jaren gestaag hebben doorgezet!

Wat weten wij niet over jou?

Dat ik al 30 jaar lid ben van de fanfare in Heeze. Het is een club met een grote diversiteit aan mensen. Dat is buitengewoon boeiend en bere gezellig.