Meet our team! Vandaag maken we kennis met Sanne van Haasteren. Ze is al ruim een jaar werkzaam als ontwerper bij B-invented en studeert daarnaast aan de academie van bouwkunst.

Was ontwerper altijd al jouw droombaan?

Voeger was ik echt een dromer. Op de middelbare school was ik goed in de bèta vakken, maar tegenlijkertijd wilde ik ook iets creatiefs doen. Ik vond het heerlijk om creatief bezig te zijn, dus ik wist al lang dat mijn droombaan dit ook moest zijn. Toen ik uiteindelijk na de middelbare school een studie richting moest kiezen, wilde ik het het creatieve met het technische graag combineren. Ik kwam al snel terecht op de studierichting architectuur.

Nu heb ik nog de droom om zelf architect te worden. Over ongeveer anderhalf jaar heb ik mijn master architectuur op de academie afgerond. Daarna kan ik deze droom ook echt gaan waar maken.

Wat vind je het mooie aan jouw baan?

De combinatie tussen creativiteit en de techniek spreekt mij enorm aan. Wat deze baan zo leuk maakt is enerzijds het denken op abstract niveau en anderzijds het toepassen van technische specificaties op een concept idee. Het is altijd een leuke uitdaging om een concept realistisch te maken en om de wens van de klant te kunnen vertalen naar een ruimtelijk idee.

Hoe ben je bij B-invented terecht gekomen?

Via een vriendin/studiegenoot (en nu collega van mij) ben ik bij B-invented terecht gekomen. Ik werkte destijds als assistent architect. Ik was toen op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij ik mezelf tot individueel ontwerper zou kunnen ontwikkelen. Toen ik de enthousiaste verhalen over B-invented hoorde, ben ik zelf nieuwsgierig geworden. Vervolgens ben ik langsgekomen voor een oriëntaterend gesprek. Het klikte heel goed en nu werk ik hier alweer een jaar met veel plezier.

Wat trekt je aan om bij B-invented te werken?

In eerste instantie maakt de manier van werken mij erg enthousiast. B-invented is een innovatief en jong bedrijf. Binnen dit bedrijf krijg je alle kansen en verantwoordelijkheid om je verder te ontwikkelen. Het integraal denken en vroeg in een traject met verschillende specialisten en partners praten om zo vooraf een realistisch ontwerp te kunnen neerleggen, spreekt mij ook aan. Uiteindelijk voorkom je daarmee dat het ontwerp later in het traject door kosten of techniek wordt uitgedund. Verder heerst er binnen het bedrijf een fijne sfeer met gezellige en leuke collega’s.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over anderhalf jaar ben ik studeer ik af aan de academie van bouwkunst. Dan ben ik ‘officieel’ een architect. Al heb ik nu al lang door dat de rol van architect veel praktijk ervaring en goede connecties vereist. Na mijn afstuderen wil ik mij verder ontwikkelen als individueel ontwerper/architect. Ook wil ik acquisitie gesprekken zelfstandig op kunnen pakken en ontwerpen zelfstandig uit kunnen werken (in samenwerking met collega’s en partners natuurlijk).

Wat weten wij niet over jou?

Dat ik ergens nog stiekem de droom heb om ooit voor onbepaalde tijd de wereld over te reizen, me te mengen in verschillende culturen en daar wellicht mijn liefde voor ontwerpen te gebruiken om lokale vraagstukken op te lossen.