Wij geven aan dat we bouwverbeteraars zijn.. maar hoezo dan? En welke voordelen heeft dit voor u als klant?

Sinds de oprichting van zusterbedrijf B-smart in 2012 heeft er veel interne optimalisatie plaatsgevonden. Een van deze optimalisaties is de engineering tussen B-invented als engineer en B-smart als partner in de complet onderbouw. Door deze optimalisatie kunnen wij onze klanten een kwalitatief goede en duurzame oplossing bieden binnen de engineering.

Benieuwd hoe dit dan precies in zijn werk gaat? Hier leest u wat de eerste stap is in het optimalisatieproces wat wij dagelijks voeren.

Wanneer u als klant naar ons toe komt met een onderbouwproject, modelleren wij de fundering in onze modelleersoftware Tekla. De hoeveelheden van de constructie worden uit de software opgehaald en vormen de basis voor de calculatie. In feite is de offerte een directe vertaling van het model dat wordt meegestuurd. Daardoor is het voor u als klant in één oogopslag duidelijk wat de samenhang is tussen product en prijs.

Met behulp van het model en de gegevens uit Tekla wordt vervolgens de geometrie door middel van eigen geschreven software overgehaald naar de rekensoftware Rfem. Hier wordt de constructie verder uitgewerkt en de benodigde wapening berekend. De berekende wapening wordt vervolgens teruggeschreven naar het bestaande model. Daarmee is het model een directe weergave van wat er gemaakt gaat worden. Kortweg: wat niet in het model staat, wordt niet gemaakt.

Met deze efficiënte manier van werken besparen we tijd, materiaal en kosten, terwijl tegelijkertijd hoge kwaliteit wordt geleverd. De foutmarge wordt bovendien zo klein mogelijk. Daarnaast blijven we ons verder specialiseren en kijken we steeds weer kritisch naar onze processen. Op die manier blijven we de constructie optimaliseren, met tevreden klanten en geslaagde projecten als resultaat.