Duurzame keuzes in het proces van B-smart Dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt is weer pijnlijk duidelijk geworden door onder andere de branden in Australië. Als onderneming liggen er verschillende kansen én valkuilen in het optimaliseren van je duurzaamheid, zo ook voor B-smart.

Binnen het proces van B-smart speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Zo wekken wij onze eigen stroom op met eigen zonnepanelen op het dak van onze fabriek en zitten wij niet aangesloten op het gasnet. Mede hierdoor is onze fabriek in Bergambacht BREAAM Excellent gecertificeerd. Ook hebben we gekeken naar hoe ons product gemaakt, vervoerd en gebruikt wordt op de bouwplaats. Hierdoor hebben wij het restafval kunnen terugbrengen naar het minimum.

Om de B-smart fundering te realiseren blijven er een aantal producten over die nodig zijn in het proces. Denk hierbij aan vervoersmaterialen zoals verpakkingslintjes, transportbalken en resten van EPS isolatie. De houten transportbalken worden opnieuw gebruikt en de EPS die op de bouwplaats nodig is, wordt hergebruikt. Zo worden deze EPS stukken gerecycled en vervolgens komen deze terug naar onze eigen fabriek in de juiste vorm. De EPS resten die tijdens het proces in de fabriek verloren gaan, recyclen onze collega’s in de fabriek zelf. Dit doen zij doormiddel van eigen shredder en persmachine. Hierdoor ontstaat er een hard stuk plastic (PS) dat gebruikt wordt voor andere producten zoals plastic bekertjes.

Benieuwd hoe wij binnen ons product tijd, materiaal en kosten besparen terwijl de kwaliteit bewaakt wordt?

Lees het hier: https://b-invented.com/blog/b-invented-optimalisatie/