Werken bij B-happy

B-smart hal

Bergambacht

Assemblage fundering

Bergambacht heeft een actieve zakelijke gemeenschap. Op het industrieterrein in Bergambacht is B-smart actief met de assemblage van een funderingssysteem als voorbereiding op montage op de bouwplaats.Het gebouw staat aan de rand van de nieuwe uitbreiding van het industrieterrein.

Het gebouw is opgezet als een functieloze doos om huidige en toekomstige invullingen optimaal de ruimte te geven. Het constructieve ontwerp sluit daar naadloos bij aan door een rigide opbouw van spanten en kolommen met een maximale indelingsvrijheid.

Rigide doos

In zwart metalen panelen

Om dit te versterken zijn de doos en de façade qua vormgeving van elkaar gescheiden. De doos is rigide en in zwarte metalen panelen uitgevoerd terwijl de façade van beton is en daarmee verwijst naar de funderingsactiviteiten van B-smart. Deze beton-façade is uitgevoerd in regelmatige betonpanelen die doorbroken worden door een patroon van schijnbaar willekeurige perforaties van de wand.

Het centrum van de perforaties komt samen op de positie waar de entree voor gasten is gesitueerd. Om de entree te versterken is het betonnen front in twee delen gescheiden waardoor de entree de gasten uitnodigt om naar binnen te komen en de entree ruimte en licht geeft.

Opdrachtgever
S&H Beheer B.V.

Plaats
Bergambacht

Gerealiseerde onderdelen

  • Architectonisch ontwerp
  • Constructief ontwerp
  • Engineering
  • Begeleiding realisatie
  • Onderbouw compleet
  • Bovenbouw compleet