Werken bij B-happy

GZC Hoef en Haag

Gezondheidscentrum Hoef en Haag

Hoef en Haag is een nieuw dorp in aanbouw, behorend tot de gemeente Vijfheerenlanden, tussen Vianen en Hagestein in de groene omgeving aan de lek. Het ontwerp is geïnspireerd op het dorpse karakter van vestingstadjes en de lintbebouwing in de omgeving. Centraal in het dorp ligt Het Brinkhuis waar alle voorzieningen zijn en waar plaats is voor ontmoeten. Gezondheidscentrum Hoef en Haag bevindt zich in Het Brinkhuis.

Impressie Het Brinkhuis

Het Brinkhuis is met winkel- en zorgvoorzieningen, dichtbij de nieuwe school en aan het plein het kloppend hart van het nieuwe dorp en geeft daarmee een impuls aan de uitstraling en beleving als warm dorp waar de inwoners zich thuis voelen. Met de woningen boven de winkels ontstaat een breed aanbod voor alle doelgroepen. De architectuur past net als de omliggende woningen bij het dorpse karakter.

 “Huisartsenpraktijk Hoef en Haag is een belangrijke aanvulling in de wijkvoorzieningen van het dorp. Het Brinkhuis is het centrale punt van Hoef en Haag met het zorgcentrum, de supermarkt en nog 16 appartementen. Voor Hoef en Haag is het belangrijk dat -nu het dorp flink gegroeid is- er een huisartsenpraktijk op Hoef en Haag gevestigd wordt, zodat de bereikbaarheid hiervan verbetert”.

Hans Bonekamp, projectdirecteur Hoef en Haag CV

‘Het is vijf jaar lang best wel een gedoe geweest om een goede plek te krijgen’, vertelt De With. ‘Het begon er al mee dat de projectontwikkelaar niet aan een plek voor huisartsenzorg had gedacht. Vervolgens hebben we lang ons best gedaan voor een plek aan de rand van het dorp, met uitzicht op de weilanden. Allebei vinden we natuur heel belangrijk. Dat is helaas niet gelukt. We zijn uiteindelijk terechtgekomen in de hoek van een supermarktpand. Gelukkig hebben we wel voor elkaar gekregen dat we drie bouwlagen hebben, in plaats van de geplande twee. Daardoor hebben we nu een mooi dakterras.

Eerste steen voor nieuw gezondheidscentrum in Hoef en Haag

In 2017 startten huisartsen Esther Bleeker en Larissa de With een huisartsenpraktijk ten behoeve van het nieuwe dorp. Toen nog zonder pand. Zij huurden een kamer bij fysiotherapie Duin-Lobato in Vianen. Inmiddels zijn zij verhuisd naar de portakabin aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag. Eind 2022 is naar verwachting het nieuwe gezondheidscentrum af en verhuist de praktijk opnieuw.

In het nieuwe centrum komt een grote verscheidenheid aan eerstelijns zorgverleners, met onder andere een apotheek, fysiotherapeut, verloskundige en psychologen.

Het gezondheidscentrum is tegen de 1e fase van Het Brinkhuis gebouwd en vormt daarmee het sluitstuk. De architectuur is vanuit
één heldere visie opgesteld waardoor het gezondheidscentrum een eigen uitstraling heeft en daarnaast past binnen het geheel van Het Brinkhuis. Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen waarbij de bovenste een schuine kap heeft gekregen. De goothoogte sluit aan bij de omliggende woningen. 

GZC Hoef en Haag

Locatie

Bastionstraat 21, Hoef en Haag

Programma

Huisartsenpraktijk, apotheek, GGD, fysiotherapie, verloskundige praktijk en overige zorg

Status

Gerealiseerd

 

 

 

 

Vanuit de B-group zijn er diverse bijdragen geleverd aan gezondheidscentrum Hoef en Haag.

B-invented is verantwoordelijk voor de bouwkundige en constructieve engineering, B-happy realisatie voor de realisatie van het casco waarbij B-smart de onderbouw voor haar rekening heeft genomen.

Opdrachtgever

Gezondheidscentrum Hoef en Haag B.V.

Projectcoördinatie

Built by De Wildt, Den Bosch

Architectuur

SUM+ architecten, Hilversum

Bouwkundig

B-invented: Gerbert van Beek en Joost van ‘t Klooster

Constructie

B-invented: Bouwe Geels

Aannemer

B-happy realisatie: Joost Huijgen, Anja Sens, Mannes Wietsma, Gerbert van Beek en Joost van ‘t Klooster

Advies

Team 42

B-too, B-invented, B-smart, B-leaf & B-happy

maken deel uit van de B-group