Werken bij B-happy

MC Magnolia

Breda, Tuinzigt

Breda is een gezondheidscentrum rijker! B-too ontwierp een zorgvuldige inbreiding voor Medisch Centrum Magnolia. De bestaande twee-onder-een-kapwoning moest daarvoor getransformeerd worden om onderdeel uit te kunnen maken van het nieuwe geheel. De achterliggende bedrijfsloods werd afgebroken om ruimte te maken voor het gezondheidscentrum.

Geïntegreerde en uitgebreid zorgaanbod

Een noodzakelijk vertrek op de huidige locatie brengt nieuwe kansen voor intensieve samenwerking van zorgprofessionals op één locatie. In het nieuwe medisch centrum zullen huisartsen, fysiotherapeuten, tandartsen, diëtisten en logopedisten gezamenlijk zorg gaan aanbieden.

“De keuze voor de Kwakkelhutstraat is het resultaat van een uitgebreide zoektocht en een vruchtbare samenwerking met de omwonenden, Gemeente Breda en zorgverzekeraar CV. Onze nieuwe vestiging belichaamt de start van een modern en goed uitgerust centrum en bevestigt onze inzet om hoofwaardige eerstelijnszorg te bieden in zowel de wijk Tuinzigt als in de bredere regio Breda.”

Het doorzettingsvermogen van dr. Baban en ontwikkelaar BBDW hebben het mogelijk gemaakt om in dit gebied in Breda de benodigde zorg te kunnen bieden. Ook de begeleiding vanuit de gemeente was onmisbaar voor het realiseren van dit project.

Door de integrale samenwerking van de B-group zijn we in staat om dit centrum te realiseren binnen de strakke gemeentelijke en financiële kaders. B-too tekende een zorgvuldige uitbreiding en deel transformatie van een bestaande twee-onder-een-kapwoning voor het medisch centrum. Na de afronding van ons ontwerp en de engineering door B-invented B.V. Daarbij is vroegtijdig de uitvoeringskennis van B-happy realisatie B.V. betrokken zodat de uitvoering met de onderbouw van B-smart fundering B.V. en het houten casco van B-leaf systeembouw B.V. goed loopt.

Hybride passende oplossing

Het casco is opgetrokken uit dragende houtskeletbouw elementen met houten dakelementen. Voor de verdiepingsvloer is vanuit het gebruik gekozen voor een kanaalplaatvloer. De vloer heeft een tussenoplegging van een staalskelet gekregen zodat de indeling flexibel blijft.

De houtskeletbouw gevels zijn bekleed met Equitone gevelbekleding gecombineerd met een blind bevestigingssysteem van SFS. Door de verschillende kleuropties is er een interessant gevelbeeld gecreëerd dat tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk is. De panelen zijn op maat gemaakt en compleet met ophanghaken op de bouwplaats afgeleverd.

Met elk houtbouwproject verrijken we de bio-based bouwwereld

Locatie

Kwakkelhutstraat 52 in Tuinzigt Breda

Programma

Huisartsen-, fysiotherapie-, diëtisten, logopedisten- en
tandartsenpraktijk.

Status

In uitvoering

Vanuit de B-group zijn er diverse bijdragen geleverd aan MC
Magnolia. B-too tekende voor het ontwerp, B-invented heeft de bouwkundige en
constructieve engineering voor haar rekening genomen en B-happy realisatie is
verantwoordelijk voor de realisatie van het casco waarbij B-smart de onderbouw
en B-leaf het houten casco heeft gerealiseerd. 

Opdrachtgever

Huisartsenpraktijk Baban, Breda

Projectcoördinatie

Built by De Wildt, Den Bosch

Architectuur

B-too: Lotte Dekkers

Bouwkundig

B-invented: Nadine Mocking en Melanie Ehren

Constructie

B-invented: Bouwe Geels

Aannemer

B-happy realisatie: Joost Huijgen, Anja Sens, Mannes
Wietsma en Melanie Ehren

Advies

Team 42

B-too, B-invented, B-smart, B-leaf & B-happy

maken deel uit van de B-group