Werken bij B-happy

MC Vinkeveen

Integraal staalskelet met HSB invulling

Het medisch centrum in Vinkeveen is een bijzonder 2-laags gebouw. Er is gekozen voor een houten façade waarbij het de natuurlijke uitstraling van het hout een verwelkomende functie heeft. Binnen de opbouw van het gebouw is er gekozen voor een hybride model om de optimale functies van elk bouwsysteem te benutten.

In dit geval een stalen constructie en een basis van betonnen vloeren. De gevels van dit medisch centrum bestaan uit houtskeletbouw wanden waardoor we optimaal isoleren gecombineerd met een snel bouwproces.

In Vinkeveen ontwikkelt Build by De Wildt een gezondheidscentrum voor lokale zorgverleners. Studio 110 uit Vinkeveen heeft een 2-laags gebouw ontworpen dat op een eigentijdse manier aansluit bij de achterliggende architectuur.

B-invented heeft de architectuur en alle engineering verzorgt. Deze integrale kennis van houtbouw oplossingen en processen is binnen B-leaf geïntegreerd.

Hybride bouw

Staal, beton en hout in één

Om het relatief ingewikkelde ontwerp bouwbaar te maken, is het constructief opnieuw ontworpen en in die lijn bouwkundig en constructief uit-geëngineerd. 

De realisatie wordt uitgevoerd met gespecialiseerde partners die het gebouw bouwdeel voor bouwdeel realiseren.

Het gezondheidscentrum in Vinkeveen is een eerstelijns centrum waarin de huisarts, fysiotherapeut, apotheek en verloskundige onder één gevouwen zwarte metalen dak worden samengebracht. Dit zorgt voor kortere lijnen waardoor de samenwerking voor goede zorg soepel kan verlopen.

De dakvorm zorgt voor een ruimtelijk interieur en de aankleding hiervan zorgt voor een huiselijke sfeer.

Locatie
Tuinderslaantje, Vinkeveen

Programma
Huisartsen, Apotheek, Fysiotherapeut en Verloskundige

Status
Gerealiseerd

Gerealiseerde onderdelen
Constructief ontwerp
Bouwkundige engineering
Constructieve engineering
Realisatie

Ontwikkelaar
BuiltbyDeWildt B.V

Architect
Studio 110 Architectuur

Bouwkundig
B-invented: Eric Offermans, Gerbert v Beek

Constructie
B-invented : Bouwe Geels

Aannemer
B-Happy

Houtbouw
B-leaf: Edward Hoogendoorn